Redaktör

Anlita mig gärna som redaktör/projektledare för korta inhopp eller återkommande publikationer, på print eller digitalt.

Du får en projektledare med formkänsla och en god organisatör med ögat på öret – i en och samma person. Jag brinner för tidningsmakande och har en passion för tidningsidéer – från idé, urval och vinkel, ton och tempo till mix, bildsättning, bildkomposition och slutlig form. Jag tar fram artikelidéer, skriver produktionsplaner, tidsplaner och utvärderar.

Digitalt är jag bevandrad inom sociala medier och digitala kanaler, behärskar verktyget WordPress, kan driva besökare till en hemsida genom optimering, metabeskrivningar etcetera och analysera besöksstatistik via Google Analytics.

En tidning eller journalistik på nätet är ett effektivt sätt att få kontakt med och skapa långsiktiga relationer till konsumenter, anställda, kommuninvånare, medlemmar eller andra specifika målgrupper. Vill du ha en digital tidskrift eller en på papper – hela eller delar – gjord kan jag hjälpa dig.
Jag har ett brett kontaktnät med duktiga skribenter, fotografer, formgivare, webbsnickare, annonssäljare, illustratörer, korrekturläsare och tryckerier. Jag lockar fram det väsentliga i rubrikerna, hittar det säljande omslaget, lirkar fram den röda tråden i texterna, redigerar dem väl och har örnblick på korrekturet.

Jag kan…
  • ansvara för hela redaktionella kedjan vare sig det rör sig om återkommande
    produktioner eller one shots och enstaka utgivningar
  • åta mig enskilda moment som redigering, artiklar och reportage
  • vara en avlastning i redaktionella göromål i befintliga produktioner
  • lämna överblickande omgörningsförslag av tidningar, webbplatser, nyhetsbrev
  • ge kostnadsförslag på produktioner och skriva avtal
  • vara konsult för produktionen och följa dina alster genom tryckpressarna fram till häftning eller limbindning alternativt till digital publicering.

Målet är att ge din mission sitt rätta värde – en passande stil, rytm och tempo, hitta andningen och själen med utstrålning och färg. Förutsättningarna är en mix av teknik, konstnärligt hantverk, kreativt artisteri och uppkavlade ärmar. Och självkritik.

citattecken

Redaktörskap handlar mycket om att välja och vraka, satsa och hejda, gasa och bromsa … digital publicering om att optimera sökvägarna